Prestižna triatlon trka Ocean Lava Montenegro će se održati u nedjelju, 14. maja, u Kotoru. Ovaj izuzetni događaj organizuje Multisport akademija MAYER, a ovogodišnje izdanje okupiće 600 takmičara iz čak 46 različitih država svijeta.

Od premijernog izdanja trke 2016. godine, organizatori ističu da najveću pomoć imaju od Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor, ali i da iz godine u godinu sve više prijvatnih kompanija prepoznaje značaj i potencijal ove manifestacije.

“Kako je vremenom naša trka prerasla u višednevnu manifestaciju tako se i veći broj privrednih subjekata priključio organizaciji”, kazao je direktor trke Igor Majer

Ocean Lava Montenegro nije samo sportska trka, to je događaj koji ističe izazov i ljepotu triatlona – kombinacije plivanja, biciklizma i trčanja, u jedinstvenom ambijentu Bokokotorskog zaliva, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Ove godine, velika pažnja lokalne i međunarodne sportske zajednice i medija će biti usmjerena na Kotor. Pored iskusnih triatlonaca, trka će ugostiti i brojne rekreativce željne da testiraju svoje granice i uživaju u jedinstvenom sportskom izazovu.

Kao i prethodnih godina, organizatori iz Multisport akademije Mayer su pripremili bogat program za učesnike, kao i za posjetioce koji će doći da podrže takmičare. U danima prije trke, takmičari će uživati u zvaničnim plivačkim, biciklističkim i trkačkim treninzima, večeri dobrodošlice ali i već poznatoj dječijoj trci koja će i ove godine imati humanitarni karakter.