Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) dodijelila je tri vozila iz svog voznog parka za potrebe nevladinih organizacija iz Nikšića i Plužina i plužinskog lokalnog javnog preduzeća koji se, prevashodno, bave unapređenjem i zaštitom prirode, saopšteno je iz EPCG.
Kako navode, ključevi automobila marke Opel Astra Enjoy otišli su u ruke predstavnika Parka prirode “Piva” i Sportskog planinarskog kluba “Piva” iz Plužina, kao i Sportsko-ribolovnog kluba “Nikšić-NK” iz Nikšića.
Primopredaji su, u ime EPCG, prisustvovali glavni finansijski direktor, Miro Vračar te izvršni rukovodioci FC Proizvodnja, FC Snabdijevanje i Direkcije za IMS i opšte poslove Bojan Đordan, Jovan Kasalica i Dragan Goranović.
Iz EPCG poručuju da su donacijom vozila željeli još jednom da pokažu iskrenu brigu prema lokalnoj zajednici u kojoj se nalaze značajni energetski resursi u vlasništvu njihove kompanije te, makar i malo, doprinesu podizanju nivoa zaštite životne sredine na tom području.
“Sigurni smo da smo donaciju usmjerili na prave adrese, tim prije što se radi o subjektima koji se, u najvećoj mjeri, bave zaštitom i unapređenjem bogatih prirodnih resursa u centralnom i sjevero-zapadnom dijelu Crne Gore koji zaista obiluje nesvakidašnjim prirodnim ljepotama i raznovrsnom florom i faunom. Na ovaj način pokazujemo da, iako smo elektroenergetska kompanija, itekako vodimo računa i o životnoj sredini, a sve u želji da ostvarimo što veći stepen sinergije između energetskih zahtjeva i ekoloških potreba”, istakao je Vračar.
Predstavnici doniranih subjekata zahvalni su EPCG na vrijednoj pomoći i, kako su istakli, izuzetnom razumijevanju teškoća i izazova sa kojima se suočavaju i društvenoj odgovornosti na koju su uvijek nailazili u nacionalnoj elektroenergetskoj kompaniji.
Kako podsjećaju, EPCG je nedavno dodijelila i tri terenska vozila za potrebe zdravstvenih ustanova na ruralnom području naše države.