Mladi Niksica

U organizaciji Dječjeg saveza, u Nikšiću je održano 43. opštinsko takmičenje recitatora, a pobjednici smotre predstavljaće grad na državnom tamičenju recitatora koje će se 7. juna održati u Beranama, prenose Vijesti.

Prvo mjesto u kategoriji srednjoškolaca osvojila je Anđela Tomić, druga je bila Lejla Bećirović, dok su treće mjesto podijelile Milena Bojanić i Tijana Vučetić.
Ivona Garčević je pobjednica u kategoriji od prvog do petog razreda. Drugo mjesto osvojila je Đorđa Glomazić, dok su treće mjesto podijelili Aleksej Karadžić i Jakov Gelev.
U kategoriji recitatora od šestog do devetog razreda prvo mjesto pripalo je Martini Milić, drugo Anđeli Milović, dok su treće osvojili Nina Đurđevac i Vukić Antović, koji je zajedno sa Vasilijem Peroševićem dobio specijalnu nagradu.
Pohvaljeni su recitatori Emilija Pejaković, Ksenija Popović i Jelena Jovanović.
Na smotri mladih recitatora učestvovalo je 47 osnovaca i devet učenika srednjih škola.
Prvoplasirani recitatori nagrađeni su diplomama, knjigama i reklamnim majicama Bedem festa, dok je pjesnikinja Gordana Sarić po tri knjige pjesama poklonila učenicima koji su dobili specijalnu nagradu.
Pobjednici starije kategorije osnovaca i srednjoskolaca dobili su po ručni sat, a pobjednik mlađe kategorije školski pribor i još jednu knjigu.