Tekvondo reprezentacija Crne Gore nastup na Balkanskom prvenstvu u Zrenjaninu završila je sa tri medalje, dvije zlatne i jednom bronzanom.

Zlatne medalje osvojili su Balša Radunović i Tea Mitrović, a bronzanu Nikola Škatarić.

Radunović, član Montenegro starsa, na putu do finala u kategoriji do 74 kilograma eliminisao je predstavnike Rumunije i Turske, a u meču za zlatnu medalju slavijo je protiv srpskog reprezentativca 12:11.

Njegova klupska drugarica, Mitrović u kategoriji do 67 kilograma u polufinalu eliminisala je takmičarku iz Srbije, a u finalu predstavnicu Rumunije.

Škatarić je u apsolutnoj kategoriji u četvrtfinalu savladao predstavnika Srbije, a u polufinalnoj borbi “zlatnim poenom” izgubio je od aktuelnog prvaka iz Rumunije.

“Ostvaren je jedan od najvećih uspjeha Montenegro starsa, ali i reprezentacije Crne Gore. Nadamo se da će na kvalifikacionom turniru u Istanbulu Balša i Tea uspjeti da nas obraduju, kao na Balkanskom i plasiraju se za Olimpijske igre u Rio de žaneiru. Za večeras u Zrenjaninu planirani su nastupi pionirke Andree Komatine i kadeta Vasilija Peruničića”, kazao je trener Rade Vuletić.

Šampionat u Zrenjaninu okupio je više od 550 takmičara iz devet država.