Košarkaški klub Sutjeska će ove sezone, po prvi put u svojoj istoriji, igrati u ABA ligi, tako da će Crna Gora nakon 12 godina imati dva predstavnika u regionalnom takmičenju (2003/04 pored Budućnosti igrao cetinjski Lovćen).

Direktor nikšićkog kluba Miodrag Lješković kazao je agenciji MINA da je Sutjeska uplatila blizu 100 000 eura od predviđenih 150 000 za kotizaciju, dok će ostatak biti uplažen narednih dana. To znači da će crnogorski tim biti 14. učesnik ABA lige, obzirom da Široki nije izvršio uplatu na račun regionalnog takmičenja.

Uprava Nikšićana počela je formiranje tima za narednu sezonu, stigao je Marko Mugoša, a Lješković je kazao da je Sutjeska zainteresovana za reprezentativnog centra Bosne i Hercegovine Draška Albijanića, kao i Nikolu Koraća, bivšeg igrača Mornara, koji je do skoro bio na probi u Budućnosti.

Albijanić je centar visok 210 centimetara, prošao je pripreme sa reprezentacijom BIH, ali nije otišao na Evropsko prvenstvo. Sama činjenica da je zavrijedio pažnju jednog takvog trenera kao što je Duško Ivanović dovoljna je preporuka“, kazao je Lješković.

On je rekao da sa Sutjeskom trenira i Nemanja Ćalasan koji je prethodnu godinu nastupao za Friburg iz Švajcarske.

U planu je još nekoliko pojačanja, ali strategija ostaje da gro tima budu domaći igrači, zaključio je Lješković.

Z.N.