Iako se bliži ljetnja sezona, a najkraći i najeftiniji put do mora je vozom, neće biti povećan broj polazaka iz Nikšića ka Podgorici i Baru, najavljuju iz Željezničkog prevoza Crne Gore. To je za naš portal saopštio direktor lokalnog saobraćaja Nenad Babić.

On je kazao da neće biti povećan broj polazaka, zbog limitiranosti brojem vozova koji saobraćaju u lokalu. Ni prošle godine nije bilo povećanja broja polazak iz istog razloga. Napominje da trenutno ima oko deset polazaka iz Podgorice za Bar i obrnuto.

Babić je istakao da se može primjetitii da nema mnogo mladih koji koriste ovaj vid prevoza i iskoristio priliku da iskaže veliku zabrinutost povodom toga.

Pomenuo je da je u proteklom periodu dešavalo kašnjenje, zbog kvarova na vozovima.
“Dva voza mlađe generecije su na popravci i možemo najaviti da do kraja mjeseca, ako ne oba, bar jedan od njih će krenuti sa radom”, kazao je on.
On je dodao da se uprkos tome, ne može povećati broj polazaka, ali se mogu obezbjediti redovni i tačni polasci i dolasci do odredišta.

Babić je iznio primjedbu na putnike, objasnivši da je, zbog peticije od strane putnika zamjenjen polazak od 5 i 45 u 6 i 30hčasova.
Kada je izvršena promjena putnici su se žalili zbog iste, jer kako su naveli nisu bili inicijatori promjene.

Direktor lokalnog saobraćaja Nenad Babić kazao je za naš portala da su trenutno jedino u mogućnosti da putnicama izađu u susret tako što će izvršiti promjene polazaka na zahtjev većeg broja putnika i to kad se bude pravio plan za red vožnje. Red vožnje se pravi jednom godišnje i traje tokom cijele godine.