Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su antropometrijsko mjerenje igrača Fudbalskog kluba Drita u Gnjilanima.

Fudbalski klub Drita je osnovan 1947. godine i do sada je dva puta bio šampion Superlige Kosova i po jednom pobjednik Kupa i Superkupa Kosova. U tekućoj sezoni, poslije 19 kola nalaze se na drugom mjestu Superlige Kosova sa šampionskim ambicijama.

Profesor Duško Bjelica je naglasio da od poznavanja strukture pojedinih morfoloških karakteristika fudbalera, kao i njihovog razvoja, zavisi racionalno i efikasno upravljanje procesima sportskog treninga.

Pored prof. dr Duška Bjelice, mjerenja su realizovali prof. dr Stevo Popović, dr Jovan Gardašević i dr Ivan Vasiljević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, kao i dr Fitim Arifi i dr Sami Sermaxhaj sa Universi Koledza u Prištini.

Kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike imali su pomoćni treneri Alban Dragusha, Bardhyl Qerimi i Afrim Shahinii koji su prisustvovali mjerenju.

loading…