Slavko Tadić: Intervencije radimo u patikama i farmericama, odijela su nam kancerogena
Služba zaštite i spašavanja Nikšić angažovana je na terenu u suzbijanju požar.
Trenutno su aktini požari u Banjanima, Bijeloj gori, Župi, dok su, prema riječima Slavka Tadića v.d. komandira nikšićke Službe i spašavanja, najkritičnije u Bijelim Poljanama.
Do izbijanja požara dolazi zbog ljudskog faktora, te vatrogasci izražavaju zabrinutost da je nešto slično može desiti i na prostoru park-šume Trebjesa.
“Trebjesu moramo da čuvamo, obilazimo je non-stop kako nam se ne bi dogodila situacija kao u Podgorici sa brdom Gorica. Molimo i apelujemo na građane da čuvaju Trebjesu, koja je naš dragulj, ali je nažalost loše očišćena”, poručio je vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja, Slavko Tadić.
Danima unazad su gotovo kompletno ljudstvo i oprema na terenu, a nikšićkim vatrogascima pomažu kolege iz drugih gradova, kao i avio-helikopterska ekipa za gašenje požara u udaljenim djelovima opštine.
“Trenutno je na terenu 30 vatrogasaca, raspodijeljeni smo na svim djelovima opštine. U prigradskim naseljima svakog dana imamo minimum po 15 intervencija. Nažalost, sve je to ljudski faktor. Po ovako visokim temperaturama i promjenljivom vjetru, koji nikom ne odgovara, ljudi izazivaju požare, pa stalno intervenišemo na terenu”, kazao je on.