Međunarodni projekat "Sport bez stereotipa- SWOST",,Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Međunarodni projekat “Sport bez stereotipa- SWOST”, u kojem učestvuje i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, dobio je i svoju veb prezentaciju, na adresi http://swost.eu/, koja je bila i tema na četvrtom mjesečnom onlajn sastanku pod rukovodstvom Centro Studi Cultura Sviluppo.

Sajt će promovisati sportske aktivnosti sa jednakim mogućnostima za sve, potom volontiranje, zapošljavanje u sportu, obrazovanje sportskih kadrova, kao i promovisanje evropskih tradicionalnih sportova i igara, te podrška mobilnosti volontera, trenera, menadžera i osoblja neprofitnih sportskih organizacija.
Cilj SWOST-a je povećati učestvovanje i jednak pristup sportu, rješavajući rodne stereotipe i svaku diskriminaciju u sportu.
U projekat je uključeno 9 evropskih zemalja, 11 organizacija (6 univerziteta i 5 sportskih organizacija / udruženja), odnosno preko 20 eminentnih stručnjaka.
Ovaj je sastanak bio prilika za raspravu o glavnim zadacima radnih paketa WP2 i WP3. Sastanku su u ime Univerziteta Crne Gore prisustvovali prof dr. Duško Bjelica i doc. dr Bojan Mašanović.
Ovaj projekat je odobren u okviru programa Erasmus +Sport: Sport, Youth and EU Aid Volunteers, a finansira ga Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu pri Evropskoj komisji – EACEA (The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency). Pored podsticanja ravnopravnih mogućnosti za sve učesnike u sportu, ovaj projekat će pružiti podršku i inovativnim pristupima upravljanja sportom.