Mladi Nikšića

Saslušanjem svjedoka juče je u Višem sudu nastavljeno suđenje Nikšićanima Peku Đikanoviću i Draganu Kontiću koji se terete za ubistvo Dragoljuba Mijuškovića prošle godine, prenosi Portal analitika.

Prema navodima optužnice, Đikanović i Kontić se terete da su 1. oktobra 2016. godine, u centru Nikšića, ubili Mijuškovića ispalivši u njega više hitaca.Svjedok Željko Radulović ostao je pri iskazu koji je dao kod tužioca, dodajući da je spornog dana Mijuškovića sreo u gradu.
“Popričali smo i u toku našeg razgovora zazvonio mu je telefon. Javio se i kazao nazovi me kasnije, još smo kratko hodali i opet mu je zazvonio telefon, a ja sam tada kazao – idem ja, pričaj ti, kako ne bi opet prekidao”, ispričao je Radulović.
Nakon toga, kako je dodao, kada su se rastajali vidio je crnog momka, u crnom, kako sa pištoljem ide prema njima.
“Nije mi bilo jasno da li će da puca u mene ili u Mijuškovića. Udaljio sam se, a momak je prilazio Mijuškoviću i pucao”, kazao je Radulović.
Na pitanje predsjednika vijeća Predraga Tabaša da li je taj “visoki crni momak u sudnici”, svjedok je pokazao na Kontića. Radulović je naveo da Peka Đikanovića nije vidio tog dana, te da ga zna iz viđenja. Otac Peka Đikanovića, Miro Đikanović, odbio je da svjedoči u postupku.
Suđenje se nastavlja 6. decembra.