Mladi Nikšića
Sedam bendova iz Nikšića večeras će u caffe Floyd-u svirati za Centar za mlade.
Svirka će početi u 21 čas, a nastupaju Marko Vukajlović – Gomila nesklada, Simo Bakoč – Mangrov, Vladimir Perišić – Nagual, Stoned faces, Mihailo Bulajić – Punkreas, Alen Pajazitović – Gomila nesklada, Stoned faces, Đorđije Njunjić – Pankreas, Stoned faces, Veljko Vučurović – DST, Punkreas, Autogeni trening i Bojan Kandić – OFF Duty, Pankreas, Stoned faces.
“Sama ideja je produkt jasne potrebe za unaprijeđenjem sadržaja koji postoji za mlade ljude u Nikšiću, koji se tiču razvoja aktivnosti u oblasti neformalnog obrazovanja, kulturnog života i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena mladih ljudi“, naveli su iz Centra za mlade.
Prijedlog “Centar za mlade” nastao je kao rezultat dvogodišnjeg rada sa mladima, najprije na mapiranju prostora i sadržaja koji mogu biti ili su namijenjeni mladima, kao i predlaganju novih sadržaja i ideja za unapređivanjem postojećih. Kasnije, od svih predloga, mladi su odabrali da je najpotrebnije osnivanje Centra za mlade, koji bi imalo lokalni i regionalni karakter, a kao najinteresantnija lokacija izabrana je stara zgrada policije.
Koncert je dio projekta “Od Centra bezbjednosti do Centra za mlade” koji je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo – fAKT.

ReplyJust nowEdited