Organizator turnira je FK Onogošt a svečano otvaranje zakazano je za petak u 19 sati.
Nikšić je narednog vikenda domaćin možda i najvećeg fudbalskog turnira za najmlađi uzrast od kako je Crna Gora obnovila nezavisnost.

U organizaciji FK Onogošt na terenima FK Sutjeska igraće se turnir povodom oslobođenja Nikšića koji okuplja osam ekipa iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske:
“Otvaranje turnira u petak u 19h. Učestvuje osam ekipa koje će biti smještene u dvije grupe. Učesnici su Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Zlatibor, Leotar, Arsenal Tivat, Sutjeska i Onogošt” kazao je ispred Upravnog odbora FK Onogošt Milorad Đurović.
Jedan od trenera u FK Onogošt je Dejan Miljanić koji je apostrofirao značaj ovog događaja:
“Ovo je velika stvar i za klub i za grad. Mlad smo kolektiv i prilika je za naše djelake da se sretnu i odmjere sa vršnjacima iz velikih klubova kakvi su Partizan,Vojvodina i Zvezda. Naša djeca jedva čekaju utakmice, spremni su potpuno” kazao je Miljanić, nekada asistent Miljana Radovića u Sutjesci i Dečiću.
Dušan Radojević jedan je od legendarnih igrača Sutjeske – i on je aktivan u FK Onogošt i zna da ovakvi turniri nemaju samo rezultatski značaj:
” Očekivanja po pitanju rezultata su skromna, nama to nije prioritet. Želimo prijateljski odnos sa svim ovim klubovima i ne samo na ovom turniru već i kasnije” naglasio je Radojević.
Na turniru će učestvovati djeca rođena 2013. godine:
“Akcenat smo stavili na ovo godište jer je najvažnije u ovom uzrastu usmjeriti djecu na prave pozicije. Imamo dva jako talentovana dječaka. Ovi turniri će mnogo doprinijeti da se kod djece razvije ispravna osnova u razvoju što je jako bitno za dalju karijeru” kazao je Jovo Đurđević, legendarni golman.
Organizaciju turnira pomogli su prijatelji FK Onogošt:
“Zahvaljujem se našim partnerima koji su pomogli našem klubu da organizuje ovako jak turnir. Pomenuo bih FSCG koji nam je izašao u susret, takođe nam je veliku podršku pružila i Opština Nikšić kao i ostali naši prijatelji, prije svih Petar Miljanić i Igor Bijelić. Zahvalan sam i RTV Nikšić koja nas uvijek prati a ovog puta nam je i medijski sponzor. Od oktobra vrlo je moguće da dobijemo generalnog sponzora – to je kompanija Skver Montenegro iz Herceg Novog” kazao je Miomir Bakrač, predsjednik FK Onogošt.
Fudbalski turnir dječaka rođenih 2013. godine povodom Oslobođenja Nikšića otvara se u petak u 19 sati.
Izvor: rtnk.me