Sutjeska je u solidnoj poziciji pred revanš sa Gagrom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.
Nikšićani pred večerašnji meč u Tbilisiju (18h) imaju prednost od 1:0, s tim što je prvi duel, odigran na ,,DG areni“ u Podgorici, pokazao da je gruzijski drugoligaš izuzetno spremna ekipa i da crnogorski predstavnik mora da bude maksimalno oprezan.
“Očigledno imaju ekipu koja nije za potcjenjivanje, ali i mi smo dobro odigrali. Tačno je da nam je u nastavku prifalilo snage, a oni su u jeku šampionata. Odradili smo što je od nas tražio stručni štab, a sedmica je prošla i za očekivati je da budemo mnogo spremniji. Dakle, ako odigramo kao što smo u Podgorici, pa još budemo imali malo više sreće, što bismo drugo očekivali osim prolaza u drugu rundu takmičenja”, kaže Dragan Grivić.
Strateg Sutjeske Milija Savović vjeruje svojim momcima.
“Očekujem da sačuvamo prednost i prođemo u drugo kolo. Ali to je moja prognoza u najkraćem. Pojačali smo se u međuvremenu, neki momci još nijesu ni licencirani, ali od njih se očekuje da budu spremni za domaći šampionat i da nam budu i te kako od pomoći. Podigli smo formu u međuvremenu, osvježili se, što znači da očekujem da budemo spremniji nego u prvom meču. Ne bih rekao da smo već kročili u drugo kolo kvalifikacija, jer Gagra se pokazala kao ozbiljan tim. Očekujem tešku utakmicu u Gruziji, a imamo i presonalnih problema. Na primjer, Janjić je s povredom i počeo utakmicu u Podgorici, ali je izrazio želju da igra, pa je kasnije tražio zamjenu. U svakom slučaju pomogao nam je prilično. U međuvremenu je odradio tretman, trenirao je posljednja dva dana i vidjećemo koliko će biti spreman”, rekao je Savović.
Ekipa neće biti ista kao prije sedam dana.
“Moguće je i da imamo manjih izmjena u odnosu na prvu utakmicu, a jedino je Bojović sigurno van stroja i biće sigurno najmanje mjesec. Nije nas Gagra posebno iznenadila, odigrali su kako igraju i u svom domaćem šampionatu, ali nijesmo mogli napraviti procjenu njihove lige u odnosu na našu. Spremniji su i svježiiji i to je bilo evidentno, a to smo i očekivali. Umiju s loptom da izađu i pod presingom”, kazao je uoči puta u Gruziju šef stručnog štaba nikšićkog prvoligaša Milija Savović.
Izvor: Pobjeda