Sutjeska će sjutra veče biti u prvoj epizodi (ne)moguće misije. Na podgoričkoj ,,DG areni“ pokušaće da iznenadi Makabi iz Tel Aviva, a sedmicu kasnije u Izraelu očekuje je nastavak priče u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

I najveći optimisti kraj Bistrice, realno, teško da se mogu nadati prolazu u narednu rundu jer izraelski velikan je neuporedivo jači rival od Gagre iz Gruzije, s kojom su Nikšićani nedavno lako izašli na kraj (1:0, 1:1).
Miloš Drinčić jedan je od fudbalera koji su nedavno pojačali redove nikšićkog prvoligaša, ali kaže da se već dobro uklopio, da ga raduje što se Sutjeska zadržala na međunarodnoj sceni i vjeruje da će se pokazati dobro i protiv Izraelaca.
“Svjestan sam da sam došao u jedan od najvećih fudbalskih klubova na ovim prostorima. Gledao sam se s ovim momcima godinama unazad, ali kao s protivnicima, a prihvatili su me odlično i mogu reći da sam se već uklopio. Čini mi se da sam u dobroj formi, zadovoljan sam svojim izdanjem pogotovo u revanš utakmici sa Gagrom, a mislim i da kao kolektiv iz dana u dan napredujemo. Na Zlatiboru se dobro radilo, sad su i Gruzijci arhivirani, a teško je bilo odigrati dvomeč s njima. Poznato je koliko se naše ekipe zadržavaju na međunarodnoj sceni svake sezone, a rijetko se dešavalo da nekome iz Crne Gore pripadne uloga favorita”, rekao je Drinčić.
Drinčić najavljuje bespoštednu borbu sa Makabijem.
“Sigurno su mnogo kvalitetniji rival od Gagre. Odgledali smo snimke nekih njihovih mečeva, iskusni su, imaju brojne internacionalce u svojim redovima i suludo bi bilo da im prijetimo. Međutim, možemo obećati borbenu igru, da ćemo dati sve od sebe. Izgledaju moćnije i od Helsinkija koji je bio rival Budućnosti, od mnogih ekipa koje se sada takmiče na evropskoj sceni, ali imamo i mi svoje adute”, kaže Drinčić.
Na pitanje gdje vidi šansu Sutjeske, štoper koji je nedavno stigao iz Iskre kaže da su to eventualno kontre.
“Po onome što smo mogli da vidimo, izgleda da Makabi igra izuzetno ofanzivno. Imamo dobre napadače i mogli bismo ih ugroziti iz kontranapada, mada je teško praviti bilo kakve procjene makar prije prvog meča. Uvijek su protivnici u Evropi velika enigma. Znamo samo da nas ne očekuje nimalo lak zadatak i da ne bismo smjeli da se obrukamo”, uzvraća Miloš Drinčić.
Izvor: Pobjeda