KK Sutjeska

Nastavljen je šampionat Crne Gore u košarci. U velikom derbiju drugog kola, Sutjeska iz Nikšića je kao gost pobijedila Lovćen sa 79:75, dok je Jedinstvo iz Bijelog Polja, kao gost slavilo protiv Ibra iz Rožaja sa 78:66.

Čitavim tokom meča na Cetinju vodila se prava rovovska borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Lovćen je imao blagu prednost tokom prve i druge dionice, ali je Sutjeska u trećem kvartalu bila bolja, pa je uoči poslednje dionice, ekipa iz Nikšića vodila sa 62:56. Lovćen je zatim stigao do izjednačenja, ali je Sutjeska ponovo pobjegla na plus šest. Cetinjani su zatim ponovo izjednačili – 72:72. Uslijedio je rasplet. Tomašević i Zahiragić su pogodili za 76:72, Kusovac smanjio na 74:76, Zahiragić pogodio jedno slobodno bacanje za 77:74, Vašington pogodio prvo, promašio drugo, a tačku na meč je stavio Radoje Vujošević – 79:75.

Prevagu na tasu Sutjeske, doneli su Vladimir Tomašević sa 25, Radosav Spasojević sa 12, odnosno Ilija VarajićIlija Goranović i Adi Zahiragić sa po  osam poena. Kod Lovćena, raspoloženi za igru u napadu, bili su Petar Kusovac sa 19, Amerikanac Klarens sa 14 i Marko Mugoša sa 11 poena.

Sutjeska je u prvom kolu, na svom terenu, poražena od SC Derbija, dok je Lovćen, takođe na svom terenu, poražen od Ibra iz Rožaja.

 

 

Izvor: sportklub.rs