U Podgorici je danas, ispred prve faze Studentskog doma, održan skup studenata u cilju pronalaženja rešenja za neoadekvatne uslive u domu u Podgorici ali i sličnoj situaciji u kojoj se ta ustanova nalazi i u Nikšiću.
Problem studentskog doma u Podgorici ali i u ostalim gradovima, tema je sa početka svake studentke godine. Ali uprkos skretanju pažnje od strane studenata, stanje prostorija ali i organizacije manje-više ostaje nepromijenjeno.

” Univerzitet Crne Gore ima oko 18.000 studenata, u domu ima oko 1.000 mjesta.U prvoj i drugoj fazi doma nema klime, namještaj u prvoj fazi je iz 1976. godine, izolacija je jako loša, na na gornjim spratovima spavaonica više liči na golubarnik.”, rekli su studenti koji su danas bili dio skupa u Podgorici.
Osvrnuli su se na cijene koje vladaju trenutno u Glavom gradu i objasnili kako to utiče na njih.
” Pored ovakvih uslova, ljudi su prinuđeni da žive u domovima, zbog dolaska stranaca u Podgoricu, previsoke su cijene zakupa stanova.”
Pomenuli su da se u domovima obično nalazi više studenata nego što je predviđeno.
” U studentskom domu uvijek je bilo mjesta za pomoć, pa je često u prostoriji bilo više studenata nego što se očekivalo. Ti studenti nisu bili u domu legalno, ali jesu legitimno, jer na kraju ima i onih studenata koji ne mogu da ostvare pravo na dom jer su kapaciteti premali.”
Navode da je cilj okupljanja izgradnja novog doma, poboljšanje uslova u postojećim domovima i prelazna rješenja za studente koji neće moći da ostvare pravo na dom.

Tako su danas posjetili i Ministarstvo prosvjete ali na ovoj adresi za njih nije bilo odgovra, kazali su studenti.
“Dosli smo ispred Ministarstva prosvejete, ali nijesmo naisli na odgovor. Nijesu htjeli da nas prime i popricaju sa nama, iako na vratima pise da je rad sa stranka od 11 i po do 13h”, naveli su oni.