Prvi svjetski studentski gejming turnir po drugi put stiže u Crnu Goru – sa nagradama za koje se vrijedi boriti.
Red Bull Campus Clutch turnir uključuje više od 50.000 studenata sa 300 univerziteta u 50+ zemalja, koji će istovremeno, učestvovati na više od 400 takmičenja širom svijeta kako bi ušli u jedino svjetsko finale u Valorantu!
Za organizaciju dogadjaja kao i prošle godine, odgovoran je Red Bull uz Savez elektronskih sportova Crne Gore i partnere FiveG, Kodio i PC Gamer.
Iako je VALORANT igra pucanja u prvom licu (FPS), igra se u timovima od po 5 igrača, što je savršeno za igrače koji imaju dobro istrenirane reflekse za izvođenje preciznih pokreta oružjem. Stvoren od kreatora League of Legends, Riot Games, VALORANT je igra zasnovana i fokusirana na sistemu Search and Destroy, gdje jedan tim napada postavljanjem bombe, a drugi tim se brani deaktiviranjem bombe.
Kako je riječ o turniru sa ekipama iz 50 različitih zemalja, konkurencija je ogromna, a bitka za prvo mjesto definitivno će biti teška, taktički iscrpljujuća i napeta. Ali ipak na kraju, nagrada za najbolje od najboljih je neprocjenjiva – crnogorski finalisti idu direktno na svjetsko finale u Valorantu, koje bi trebalo da se održi u Brazilu u decembru ove godine.
Ekipa koja osvoji drugo mjesto dobija 5 x 100€ koje je obezbijedio Five G, a trećeplasirana ekipa dobija pet gejming setova koje je obezbijedio PC Gamer.
Prošle godine, premijernim izdanjem Red Bull Campus Clutch-a prodefilovalo je više od 50.000 studenata širom svijeta koji su učestvovali i borili se za titulu najboljeg Valorant tima na svijetu. Partner ovogodišnjih kvalifikacija je kao i prošle godine, Savez elektronskih sportova Crne Gore, a da bi prijavni proces bio što jednostavniji, igrači došli do svih željenih informacija, ali i potencijalno skupili ekipu i upoznali druge studente, otvorena je posebna sekcija “Red Bull Campus Clutch” na oficijalnom discord serveru Saveza.