Kada je u medijima pročitala za tešku situaciju porodice Abramović, studentkinja Filozofskog fakulteta u Nikšiću Dragana Đokić, odlučila je da im pomogne kako zna i umije, iako ranije nije imala sličnog iskustva.

Naime proteklih dana objavljena je priča o teškoj situaciji samohrane majke Sonje Abramović, koja živi u jednosobnom stanu sa četvoro djece, bez posla, i osnovnih sredstava za život.

Dok nije rodila ćerku, Sonja je radila i zarađivala. Međutim, sada joj je potrebna pomoć dok njena ćerka ne napuni godinu dana. Sonja plaća stan 80 eura, a nedavno su i ostali bez električne energije, s obzirom da su imali dug 300 eura. Uz pomoć komšija, dug je plaćen, ali Sonja brine šta da radi narednog mjeseca, kako da plati pristigli račun.
Osim toga, kako bi se prehranili, Sonja se mjesečno zadužuje u prodavnici, i to u iznosu od 200 eura, a uspijeva da vrati samo 80, objašnjava ona. Ima dana kada njena djeca djeca nemaju šta da pojedu nego im u vrelu vodu stavi soli, i udrobi hljeba.

Studentkinja Dragana Đokić, dirnuta pričom ali i motivisana da im pomogne odlučila je da iskoristi sve prednosti koje donosi Internet, i pozove ljude koji su raspoloženi, da pomognu. Prvobitni cilj joj je bio da nađe obuću i rolere, a onda je shvatila da može pokrenuti ljude da mogu pokrenuti doniraju odjeću, obuću, slatkiše i ostalo.
Prvo je zatražila pomoć putem statusa a onda i napravila grupu na Facebook-u, nazvavši akciju „Usreći me“. Objavu je podijelila na svim mogućim stranicama i sa svojim kolegama sa Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

Dragana je već stupila u kontakt sa Sonjom, koja je presrećna zbog pokrenute akcije. Ovoj porodici je potrebna i hrana, pa svi koji su u mogućnosti da pomognu, mogu se informisati na sljedeći način.
Zainteresovani mogu donirati obuću broj 38 i 39, hranu, odjeću, slatkiše za novogodišnji paketić i novac naravno. Mogu se obratiti Dragani putem facebooka: Dragana Gagule Đokić, preko Facebook grupe „Usreći me“ ili na mail: kreativnikutakajem@gmail.com. Takođe mogu kontaktirati Sonju Abramović na br. 068 551 529 ili izvršiti uplatu na ž.račun: 510110897725999051, CKB.

http://spiritus-movens.me/solidarnost/04/15/dobra-je-i-klin-corba/