Na današnjem protestu koji je održan ispred hotela ‘’Onogošt’’ studenti UCG-a su izrazili nezadovoljstvo uslovima u domu.

Jedna od studentkinja, Sofija Drakulović iznijela je probleme studenata i upitala je da li je moguće da jedan dom za studente nema formiranu komisiju za kontrolu hrane i smještaja, te kako je moguće da dom nema formiran upravni odbor.

Ona je navela da studenti UCG imaju pravo na kvalitetnu i normalnu ishranu u menzi, koja će se redovno i objektivno kontrolisati od strane 5 studenata. Ona je na kraju izlaganja zatražila formiranje temelja doma, odnosno dovođenje osobe koja će biti zadužena za rešavanje problema studenata i koja će biti tu za komunikaciju sa njima.

Okupljenima se obratila i Marija Marković, studentkinja Filološkog fakulteta.
Ona je navela da studenti traže ispitivanje ugovora između Ministarstva i hotela ‘’Onogošt’’ kao doma za studente.

Ona je navela da studenti imaju probleme sa grijanjem, toplom vodom, nedostatkom čišćenja i kako je navelo najveći problem je što u domu ne postoji niko ko se bavi studentima.
Ona je takođe okupljenima skrenula pažnju na transparent ‘’Djevojčice, nema vama ko da se izvinjava’’. Ovaj transparent je izjava gospodina Gorana Radevića, koji je u Ministarstvu zadužen za mlade i studente, te Marković smatra da ovaj način komunikacije prema njoj predstavlja jedan nezavidan način komunikacije sa studentima.
Ona je zaključila da će studenti nastaviti sa protestima, te da hoće da budu dio sistema, i da oni koji su nadležni to shvate i poštuju studente.