Saobraćaj se obavlja po pretežno suvim kolovozima i uglavnom uz dobru vidljivost na većini puteva u zemlji. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke učestaliji su sitniji odroni, a u višim planinskim predjelima savjetuje se oprez zbog poledice koja je moguća u jutarnjim i večernjim satima.
Na putevima na kojima su u toku radovi izmijenjen je režim vožnje, pa su neophodni dodatna pažnja i strpljenje.
Iz Auto-moto saveza apeluju vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta.
Na magistralnom putu M2, 3 Podgorica-Cetinje do devetog aprila zatvoren je saobraćaj za sve vrste vozila kroz tunel Mekavac. Saobraćaj za putička, kombi vozila, kamione nosivosti do sedam i po tona i autobuse od 35 sjedišta obavljaće se lokalnim putem u dužini od tri i po kilometra naizmjenično koji je regulisan semaforskom signalizacijom. Teška teretna vozila, kamioni i autobusi sa više od 35 sjedišta mogu koristiti alternativne putne pravce.
Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M2, 3 dionica Podgorica-Cetinje lokalitet Kruševo-Ždrijelo kružni tok Cetinje odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od 8:50 do 10:50 i od 13:50 do 15:20 časova.
Do zvršetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M2,3 dionica Cetinje-Budva, dionica Brajići-Lapčići, odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 9:10 do 11:10 i od 14:10 do 15:40 sati.
Do 28. februara zbog rekonstrukcije magistralnog puta M2,3 dionica Cetinje-Budva lokalitet kružni tok Cetinje-treća traka Obzovica odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od 8:50 do 10:50 i od 13:50 do 15:20 časova.
Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta Moračica auto puta Bar-Boljare na prvoj sekciji Smokovac-Uvač-Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 30 minuta u periodu od 08:00 do 10:00 i od 12:00 do 14:00 sati.
Na regionalnom putu R-1 dionca Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i obustave saobraćaja za sve vrste vozila svim danima izuzev nedjeljom u terminima od osam do deset i od 14 do 16 časova.
Saobraćaj je umjerenog intenziteta.