Unija stočara sjevera Crne Gore je uputila pismo premijeru Zdravku Krivokapiću, te zamolila da ih primi na razgovor prije sjednice Vlade.

Pismo preneseno integralno:

“Poštovani gospodine Krivokapiću,

Ni poslije višemjesečnih nastojanja stočara Crne Gore, naših više puta upućenih zahtjeva za prijem i razgovor sa Vama i Vašim saradnicima, protesta pred nadležnim institucijama, naših realnih i argumentovanih zahtjeva ni Vi ni Vaši saradnici nijesu nas udostojili ljudskog i stručnog razgovora o našim, a i Vašim problemima u sektoru poljoprivrede a posebno akutnog i aktuelnog problema u stočarstvu.

Zato Vas još jednom molimo da nas primite na razgovor prije sjednice Vlade u četvrtak 08.07.2021.god. na kojoj planirate usvojiti agrobudžet u kojem poljoprivrednici, prema najavama službenika Ministarstva ne vide nadu i rješenje svojih problema.

Želimo Vas detaljno obavijestiti o stanju u sektoru njegovom značaju lančanim reakcijama koje će izazvati kao i modelima za pomoć.

Posebno želimo istaći da bez informacija iz prve ruke, a ne netačnih i naštelovanih podataka koje dobijate iz resornog ministarstva niko pa ni Vaša Vlada ne može donijeti prave odluke.

U nadi brzog sastanka i zajedničkog dogovora srdačan pozdrav,

Unija stočara sjevera Crne Gore

Milko Živković“, navode u pismu.
Izvor: CDM