Aleksandar Stijović

Mr Aleksandar Stijović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, saopštio je da će ovo biti velika godina za našu poljoprivredu i da će doći do značajnih pomaka u razvoju i uvećanju prizvodnje, kao i uvođenju novih tehnologija i poboljšanju infrastrukture.

On je najavio i najveći Agrobudžet za sve poljoprivrednike i dodao da će ta sredstva značajno unaprijediti proizvodnju i uticati na rast standarda kvaliteta, pa će prednosti Agrobudžeta osjetiti svi poljoprivredni proizvođači.

Nakon potpisivanja ugovora sa poljoprivrednicima sa sjevera, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede on je na Biotehničkom fakultetu u Podgorici potpisao ugovore o dodjeli bespovratne podrške za investicije u preradu na gazdinstvima, sa poljoprivrednim proizvođačima iz Podgorice, Cetinja, Danilovgrada, Kolašina, Bara, Tivta, Ulcinja i Plužina.

Stijović se, takođe, zahvalio svim poljoprivrednicima koji su i u vremenu pandemijske krize pokazali da su stub naše zemlje i uspjeli da obezbijede uvijek kvalitetnu i zdravu hranu.

Izvor: RTCG