Šta pročitati, Mi djeca sa stanice Zoo, Kristijana F.

Knjiga je autobigrafsko djelo, mlade Kristijane koja govori o narkomaniji i svemu šta joj je donijela. Priča ostavlja dubok i jak utisak na sve, bez obzira na godine u kojima je čitamo. Kako život može da se upropasti kad se u kolo uvede dora, narkomanija, prostitucija, a iz toga nema nazad.

Kristijana F. je probala hašiš kad je imala dvanaest godina, a sa trinaest je već postala zavisna od heroina. Svakog jutra je odlazila u školu, a popodne se, kao i ostali mladi narkomani, prostituisala na stanici Zoo i tako dolazila do novca za drogu. Njena majka skoro dvije godine nije znala da joj ćerka vodi dvostruki život. Kristijana detaljno i potpuno opisuje sudbinu djece, koju javnost primećuje tek kada postanu žrtve droge. Nakon burnih godina u Americi i Grčkoj, autorka ponovo živi u Berlinu. U više navrata se borila protiv droge, jer praktično ni jedan bivši narkoman nije siguran od recidiva.
Film koji je 1981. godine snimljen prema ovoj knjizi doživio je veliki uspjeh, a u filmu glumi David Bowie koji je radio i muziku.