Kabinet čudesa

Ukoliko ste ljubitelj fantastike i zamršenih priča onda je naša preporuka roman „Kabinet čudesa“. Spremite se da u ovoj knjizi pronađete i ono nemoguće.

U „Kabinetu čudesa“, Preston i Čajld se vraćaju u čuveni njujorški Prirodnjački muzej, poprište njihovog klasičnog bestselera, jer muzej skriva stravičnu tajnu prošlosti. U devetnaestovjekovnom Njujorku, publika je hrlila da vidi kolekcije čudnih i grotesknih predmeta, nazvane „kabineti čudesa“. Danas, na donjem Menhetnu, moderni stambeni neboder treba da iznikne na mestu jednog takvog starog kabineta. Ali kada bageri prodru u podrum, otkrivaju užasnu mrtvačku jamu: ostatke 36 ljudi, ubijenih i jezivo raskomadanih pre 130 godina od strane nepoznatog serijskog ubice. Noru Keli, arheologa muzeja, posjećuje tajanstveni FBI agent Pendergast, opsjednut misterijom pronađenih tijela. Oni se upuštaju u istragu, koja ih, kroz mračne zakutke prošlog i još mračnije lavirinte sadašnjeg Njujorka, vodi tragom doktora Lenga, čovjeka koji je obavljao neobične operacije – sa još neobičnijim ciljem.
Kroz majstorsku kombinaciju jeze, napetosti i intelektualnih zagonetki, Preston i Čajld nas vode do otkrića pogubnih opsesija savremene nauke i ludila njenih genija.