Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Rigi protiv Letonije na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

Na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba “Sutjeska-Nikšić” odlučeno da se sporazumno raskine saradnja sa prvim strategom Plavih Milijom Savovićem.

Saopštenje FK Sutjeska prenosimo u cjelosti:
“Savović je u naš klub stigao na početku prethodne sezone iz Jezera sa kojim je prvo izborio plasman u 1. CFL, a nakon toga uspio, mimo svih očekivanja sportske javnosti, da bez većih problema izbori opstanak u istoj.
Po dolasku na stadion kraj Bistrice, za kratko vrijeme sastavio je i pripremio ekipu koja je u evropskim mečevima prvo izbacila gruzijsku Gagru, a nakon toga se odlično predstavila u dvomeču sa Makabijem iz Tel Aviva, gdje smo do poslednjeg trenutka bili u igri za prolaz u naredno kolo.
Plavi su pod kormilom Milije Savovića u prethodnoj sezoni Telekom 1. CFL igrali fenomenalno i sa 75 osvojenih bodova dominantno osvojili titulu šampiona.
Pred početak nove sezone uslijedile su promjene u igračkom kadru, klub je imao velike ambicije u UEFA takmičenjima, ali smo na kraju u Ligi šampiona i Ligi konferencija odigrali četiri meča bez postignutog pogotka (dvomeči sa Ludogoretsom i Klaksvikom).
Ekipa nije imala najbolji početak ni u crnogorskom šampionatu gdje smo u prva tri kola osvojilli četiri boda, pa je na sjednici UO FK “Sutjeska – Nikšić”, imajući u vidu sve gore navedeno, donijeta odluka da je sporazumni prekid saradnje sa šefom stručnog štaba najbolja opcija za obje strane”.