Specijalna Olimpijada Crne Gore je u sklopu svog godišnjeg kalendara aktivnost organizovala Nacionalno takmičenje u atletici, koje je održano u Nikšiću od 08-09. juna.
Na ovom nacionalnom takmičenju sa preko 50 učesnika iz 6 crnogorskih Opština, sportisti Specijalne Olimpijade Crne Gore su se takmičili u 4 discipline i to u trkama na 100 i 200 metara, bacanju kugle i skoku u dalj. Takodje u revijalnom dijelu organizovana je i trka u brzom hodu na 100 metara, izjavili su predstavnici Crnogorskog saveza Specijalne Olimpijade.
“Važno je istaći da i pored nepovoljnih vremenskih uslova naši sportisti su ostvarili nekoliko vrhunskih rezultata od kojih izdvajamo rezultat Predraga Matanovića u trci na 100 m u vremenu 12.20 sekundi i Lazara Živkovića u bacanju kugle -12m70cm koji ih kvalifikuju za učešće na sljedećim Svjetskim Ljetnjim Igrama SOI- Berlin 2023”, kazali su organizatori.
U sklopu takmičenja, kroz zdravstvene programe koje Specijalna Olimpijada sprovodi u Crnoj Gori, u prostorijama JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju Nikšić organizovan je i medicinski pregled svih sportista učesnika takmičenja.
Oni se zahvaljuju se Dr Biljani Savič- ordinacija ,,Balans“ na angažovanju, kako bi sportisti dobili adekvatan medicinski pregled.
“Zahvalnost dugujemo i volonterima Crvenog krsta iz Nikšića koji su svojim angažovanjem doprinijeli da se naši sportisti osjećaju bezbedno i prijatno na terenu. Opština Nikšić je tradicionalno odličan domaćin svih dogadjaja koje organizujemo u tom gradu, tako da se nadamo da ćemo i u budućnosti naša Nacionalna takmičenja u atletici organizovati u Nikšiću”, kazali su iz Crnogorskog saveza Specijalna Olimpijada.
Takmičenje je organizovano uz podršku Ministarstva sporta i mladih i našeg partnera kompanije Farmegra iz Podgorice kojima se ovim putem zahvaljujemo.