Crnogorska vaterpolo reprezentacija u Nikšiću je odmjerila snage na sparing treningu protiv šampiona Evrope ekipe Jug iz Hrvatske. Tim iz Dubrovnika je odradio sparing sa našom selekcijom na olimpijskom bazenu SC ”Nikšić”, prenosi Antena M.

Našu selekciju na ljeto očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, dok će hrvatski predstavnik igrati završni turnir Lige šampiona koji je na programu od 25. do 27. maja takođe u glavnom gradu Mađarske.

Na pripremama su: Stefan Kovačević, Đurđić Bogdan, Mitrović Blažo, Ćetković Petar, Vujašević Bogdan, Manojlović Lazar, Rašković Dimitrije (VK Budva), Matković Dušan, Brguljan Matija, Kriještorac Dimitrije, Popović Miloš (VK Primorac), Perković Miroslav (VA Cattaro), Mijušković Petar, Gradašević Filip, Kandić Slaven, Vidović Stefan, Banićević Bojan, Pješivac Stefan, Popadić Vlado, Spaić Vladan, Ukropina Aleksa, Tešanović Petar, Banićević Dušan, Radović Đuro i Moskov Nikola (PVK Jadran Carine).

Takođe, u gradu pod Trebjesom od 15. maja na pripremama nalazi se i selekcija Kazahstana, koja se zajedno sa našom selekcijom u ponedjeljak seli za Herceg Novi gdje će nastaviti pripreme. Direktor VPSCG Petar Porobić je u razgovorima sa predstavnicima ruske federacije dogovorio dolazak reprezentacije Rusije koja će u Herceg Novom zajedno trenirati sa našom selekcijom od 1. do 13. juna. Takođe, selekcija Francuske odradiće pripreme za Svjetsko prvenstvo u Herceg Novom od 4. do 9. juna

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore početkom maja počela je pripreme sa igračima iz domaćih klubova.