Vlado Šola, novi selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, predstavljen je u našoj Kući rukometa.

54-godišnji hrvatski trener izrazio je zadovoljstvo što će sa klupe predvoditi selekciju koja u ovom trenutku, po njegovim riječima, ima niz igrača u najzrelijim sportskim godinama, ujedno igrače koji posjeduju neophodan karakter za nastavak dobrih rezultata koje je u prethodnom periodu bilježio Zoran Roganović.

Šola, proslavljeni golman, osvajač brojnih medalja sa najznačajnjih takmičenja, debitovaće u četvrtak u SC Morača kada će naš nacionalni tim ugostiti Sloveniju u trećem kvalifikacionom meču za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Podsjetimo, “lavovi” su u prva dva kola upisali ubjedljive pobjede nad Kosovom i Bosnom i Hercegovinom, a predstojeći dueli protiv Slovenije odlučiće pobjednika grupe.
“Pratim reprezentaciju Crne Gore nekoliko godina, a posebnu pažnju sam obratio u trenutku kada je pobjedila Dansku u Podgorici i kada je savladala Hrvatsku na Evropskom prvenstvu. To je potvrda dobrog rada saveza, selektora i igrača. Mislim da se može puno lijepih stvari napraviti sa ovom selekcijom”, rekao je Šola i istakao da je prvi cilj dobar rezultat u četvrtak protiv Slovenije, a da se nakon toga mogu praviti planovi za naredni period.

Šola se dotakao i slučaja “Mirko Latković”, momka koji je odlučio da odbije poziv novog selektora kako bi ubuduće nastupao za Sloveniju.
“Svako ima pravo na svoj odabir u životu, međutim uvijek postoji jedna zemlja u kojoj si se rodio i u kojoj si odrastao. Možda ljudi to ne shvataju dok su mladi, ali kada dođu u neke zrele godine onda ipak shvate da tamo gdje se možeš najljepše i najugodnije vratiti u životu to je ipak zemlja u kojoj si rođen”, naglasio je hrvatski trener.

Crna Gora i Slovenija sastaće se u četvrtak od 18 casova, a ulaz u SC Morača je slobodan.