Mladi Niksica

Dramski edukativni studio „Scena“ u ponedjeljak, 07. maja u sali Nikšićkog pozorišta u terminima od 11 i 13h, izvešće predstavu „Slučaj svjetlucave olovke“.

Tekst, režiju, scenski pokret i izbor muzike za predstavu „Slučaj svjetlucave olovke“ potpisuju glumice Vesna Vujošević-Labović i Kristina Obradović. Za kostime je bila zadužena Vernesa Hasanagić, scenografiju je osmislio i napravio Vuk Mojašević, dok je svijetlo za predstavu dizajnirao Goran Mitrović.

U predstavi igraju: Anastasija Knežević, Irina Savić, Danilo Nikitin, Isidora Radunović, Jug Andonovski, Radmila Škuletić, Elena Tomanović, Nađa Čović, Aleksandar Šćepanović, Anastasija Pavlović i Lana Marković.

Predstava je kao projekat podržana od Ministarstva kulture Crne Gore, a podsjećamo da je DES „Scena“ na prošlogodišnjem Festivalu dječijeg teatra „Čedo Dragović“ u Baru s ovom predstavom osvojila čak devet nagrada. Školu glume vodi diplomirana dramska umjetnica Vesna Vujošević-Labović.

Organizator događaja je JU „Zahumlje“ u saradnji sa Nikšićkim pozorištem, a u okviru majskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018.