mladi nk

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta uputilo je svim javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama preporuku da nastave sa realizacijom onlajn nastave i tokom sljedeće sedmice, tačnije od 22. do 26. marta.

Predškolske ustanove će, takođe, biti zatvorene.
Peporuka je upućena u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i mjerama za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.
Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta su podsjetili da se onlajn nastava za osnovne i srednje škole za školsku 2020/2021. godinu emituje na kanalima TVCG 2 i MNE SPORT, po programskoj šemi koja se objavljuje na posebno izrađenom web sajtu, na portalu za nastavnike i internet stranici Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku, časovi se emituju na kanalima TV Teuta i TV Boin.
Sadržaji koji se emituju na TV kanalima objavljeni su na You Tube – kanalu Uči Doma i na portalu Uči doma, razvrstani po nivoima obrazovanja, nastavnim predmetima i razredima.
“O daljim koracima u organizaciji nastave, koji će se preduzimati u skladu sa epidemiološkom situacijom, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni”, navodi se u saopštenju.