škola

Škole kojima su stigle dojave o postavljenim bombama nastaviće sa radom nakon što policijske ekipe izvrše pregled, ukoliko za to budu postojali uslovi, kazali su iz Ministarstva prosvjete dodajući da vjeruju da su ponovo u pitanju lažne dojave.

U nekoliko škola u Podgorici i Nikšiću jutros su stigle dojave o postavljenim bombama.

Iz Ministarstva su kazali da je resorni ministar Miomir Vojinović povodom prijetećih mejlova razgovarao sa rukovodstvom Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), kako bi se preduzele odgovarajuće mjere i radnje.

„U svim osnovnim i srednjim školama u kojima postoje dojave o postavljenim bombama, specijalizovane policijske ekipe će izvršiti pregled i nakon toga, ukoliko budu postojali uslovi, škole će nastaviti sa nesmetanim radom“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su naveli da to podrazumijeva i nastavu i zakazanu eksternu provjeru znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole iz matematike.

„Vjerujemo da su ponovo u pitanju lažne dojave“, poručili su iz Ministarstva.

U saopštenju se navodi da će pripadnici policije izvršiti pregled škola, a da će Ministarstvo prosvjete postupiti u skladu sa preporukama policije i MUP-a.