U duhu dobre saradnje i pozitivne, motivišuće atmosfere, na obostrano zadovoljstvo, 28. I 29. marta u okviru Programa prelaska iz vrtića u osnovnu školu, školu Ratko Žarić je posjetilo pet grupa predškolaca VJ “Radost” .

Škola “Ratko Žarić”, odnosno drugari iz pet odjeljenja I razreda , slaveći i radujući se dolasku proljeća, zajedno sa svojim učiteljicama i vaspitačicama su pripremili dobrodošlicu svojim mlađim drugarima kroz brojne aktivnosti kao što su pjesme, recitacije, igrokazi, plesne tačke,mini kreativne radionice na navedenu temu.
“Naši mali gosti su pokazali svoja umijeća i znanja takođe kroz igrokaze, plesne tačke ,recitacije , pjesme posvećene proljeću , zatim i proljećno kolo, proljećne šešire, kojima su se predstavili na najljepši i kreativan način. Takođe, uslijedile su i zajedničke aktivnosti. Naši prvaci su zatim od svojih drugara i njihovih vaspitača dobili poklone na temu proljeća,, slike,cvjetiće i leptire sa lizalicama. Stariji drugari su takođe za svoje goste pripremili prigodne poklone, cvjetiće napravljene od hamer papira,narukvice, čokoladice kao I olovke u želji da budu dobri đaci”, kazali su iz škole Ratko Žarić.