Aktivisti LGBT organizacija sjutra  će organizovati javni protest ispred zgrade Vlade na kome će tražiti da se pristupi ozbiljnijoj primjeni vladine LGBT politike.

Organizatori okupljanja LGBT Forum Progres, LGBTIQ Socijalni Centar i Institut za LGBT turizam su saopštili da su sve LGBT organizacije u Crnoj Gori, bez razlike, ocijenile da implementacija vladine LGBT politike u potpunosti stagnira i da se ne postižu očekivani rezultati.

“Takođe sve LGBT organizacije u Crnoj Gori, bez razlike, ocijenile su da uspostavljeni model koordinacije i monitoringa implementacije LGBT politike nije efikasan i evidentan je izostanak posvećenost svih državnih organa i njihovih predstavnika tom procesu”, naveli su u obavještenju za javnost.

Prema njihovim riječima mjesecima se toleriše činjenica da nije imenovan vladin Nacionalni koordinator za implementaciju LGBT politike i LGBT zajednici, s različitih adresa, pružaju se, tim povodom, zbunjujuće i kontradiktorne informacije.

Javni protest LGBT aktivista u formi perormansa održaće se u ponedjeljak, 31. avgusta 2015. godine ispred zgrade Vlade na platou na Bulevaru Stanka Dragojevića u 11 časova.

Z.N.