„Gyros city“,

Asocijacijma mladih Crne Gore uputila je apel državnim institucijama za pomoć Stefanu Isailoviću iz Nikšića, mladom građaninu kojem je potrebno oko 3000€ za liječenje matičnih ćelija u Beogradu.
“Kao i po običaju, državne institucije nijesu imale „sluha“ za pomoć, nego su nastavile da se bave nekim drugim pitanjima i svoje kapacitete i mogućnosti okrenule ka nekim drugim pravcima. Pojedinci u našem društvu očigledno se mogu osloniti samo na pomoć drugih članova društva, koji u sebi imaju želju da pomognu”, kazao je Marko Popović, predsjednik Asocijacije mladih.
Balša Karas, mladi preduzetnik iz Nikšića se obratio Asocijaciji mladih Crne Gore i izrazio želju da pomogne onoliko koliko je to u njegovoj mogućnosti. Brza hrana iz Nikšića „Gyros city“, čiji vlasnik je Balša, pokreće humanitarnu akciju pod nazivom „Mi spremamo, Vi konzumirate“ sa ciljem da sav prihod 29.12. i 30.12. od prodaje bude uplaćen Stefanu Isailoviću za liječenje. Ono što je takođe bitno naglasiti da cijena gyrosa nije određena, već građani plaćaju onoliko koliko oni budu željeli.
“„Gyros city“ se nalazi na uglu Vardarske i Karađorđeve ulice u Nikšiću i očekujemo da će se pojedinci dobre volje odazvati ovoj humanitarnoj akciji. Mi kao društvo, prije svega kao svjesni pojedinci, a onda i institucije koje treba da rade u korist građana, treba da razvijamo svijest o ovim vidovima pomoći, kako stanovništvo pogotovo u teškim zdravstvenim situacijama ne bi ostajalo samo sa sobom i sa vjerom da će jedng dana biti bolje”, kazao je Popović.
On se iskreno se nada da će humanitarna akcija 29.12 i 30.12. u „Gyros city“ biti pokretač prije svega mladih, da se humanitarne akcije podignu na jedan veći i značajniji novo.