Bedem fest, koji se održava pod sloganom „Mir, brate, mir“, trajaće četiri dana, a na festivalu će, kako su najavili organizatori, učestvovati najpoznatija imena alternativne andergraund muzike.

Program počinje sjutra u 20 sati, a nastupiće Slaven Ljujić & friends, Saša Stojanović & friends, Rikavac, Rock in peace, Abhoth, Vizant, Dža ili bu, Mangrov i Alex Kelman.

U petak će na glavnoj bini nastupiti Voodoo, Tevarbulebra, Stvor, Syleth, Willie and the Groundskeepers, Off duty, Disciplin A Kitschme, Irish Stew i britanski sastav Xander and the Keys.

U subotu će, pored Josipe Lisac koja je zvijezda večeri, nastupiti i slovenski El Kachon, Jesenjin, Mikrokozma, Mr Albino, Manitou, Del Arno Bend i Gospoda Glembajevi.

Posljednje veče na main stejdžu rezervisano je za Emily Rose, Dingospodali, Autogeni trening, bend Kanda Kondža i Nebojša, MC Blunt i repera Marčela.

Ove godine program Bedem festa bogatiji je za elektro stejdž, na kom će program početi sjutra u 22 sata.

Jedna od ovogodišnjih novina je da je posjetiocima omogućen kamp za smještaj.

Cijena kompleta ulaznica u pretprodaji za sve dane festivala je 12 EUR, dok dnevna karta košta pet eura. Ulaz na festival prve večeri, odnosno sjutra, je besplatan.

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić kazao je u utorak da je sve spremno za početak festa.

On je rekao da će Bedem fest imati i niz propratnih manifestacija čiji je cilj humanost.

Šundić je naveo da je zvanično pivo festivala Nikšićko, zlatni sponzor Crnogorska komercijalna banka, a strateški partneri su Elektroprivreda i Opština, obzirom na činjenicu da je Bedem fest sastavni dio Septembarskih dana kulture.

Bedem fest je muzički festival koji je nastao prije šest godina na nikšićkoj tvrđavi, a koji se razvijao uz pomoć velikog broja volontera – građana različitih generacija i postepenim uključivanjem šire društvene zajednice.

Tradicionalno, festival se održava prvog vikenda u septembru, promovišući nove bendove i muzičke stvaraoce iz zemlje i regiona.