Džez pjevačica, kompozitor i tekstopisac Lena Kovačević, u utorak, 5. decembra u 20 časova održaće koncert u Nikšićkom pozorištu.

Lena Kovačević je diplomirala na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Objavila je tri albuma za domaće tržište. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Album “Dobar dan za pevanje” (PGP RTS) objavljen je 2009. godine, zahvaljujući kome se našla u jednoj od najpopularnijih emisija Prvi Glas Srbije u ulozi žirija, a zatim album “San” iz 2013. koji je proglašen za najbolje prodavani album regiona.
Album “Džezeri” rađen je u Njujorku i Beogradu objavljen je krajem 2015. godine i u toku je treći tiraž ovog izdanja.
Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije. Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi gdje su nastupali i umjetnici poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Sarađivala je i nastupala sa Belgijskim producentom Buscemi em (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim kontrabasistom i umjetnikom John Clayton…(Dianna Krall…).
Sarađivala je sa najvećim kompanijama kao Brend Ambasador. Godine 2016. godine, Lena Kovačević se predstavlja kao kantautor i kompozitor pjesme “Pick Up” i po prvu put objavljuje singl na engleskom jeziku, uz podršku izdavačke kuće MENART, Sony Music licence. Producent singla “Pick Up” je zvjezda među američkim producentima Godfri Dajmond. Ovaj singl se premijerno emitovao na poznatom Američkom radiju Sirius XM u Njujorku, po prvi put se pjesma jednog izvođača iz Srbije našla na plejlistama u Sjedinjenim Američkim državama.
U februaru 2017.godine Lena je kao jedina osoba iz regiona bila specijalna gošća na BRIT Awards 2017, dodjeli britanskih muzičkih nagrada, u Londonu u O2 Areni kao Premium Ambasador za MasterCard.
Lenin sastav sačinjen je od vrsnih muzičara sa kojima nastupa od 2009. godine u Srbiji, regionu i inostranstvu. Ono što posebno izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka, kao i tradicionalnih pjesama Balkana, kojim su obojili svoj program. Od skorijih nastupa izdvajaju se koncerti u Albertini Muzeju u Beču, koncerti u Čikagu i Njujorku kao i solistički koncert na
poznatom ljetnjem festivalu Belef.
Nedavno je objavila singl “Zauvek” i “Cafe” u produkciji Magic Records-a. Singl Cafe trenutno je jedna od najslušanijih pjesama na radio stanicama i u toku je promocija ove pjesme u saradnji sa poznatim muzičarem iz Pariza C.Sen-om. Ova verzija pjesme Cafe predviđena je za domaće i strano tržište.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 5 eura.