Kulturno kreativni centar Akord će sjutra u Nikšićkom pozorištu odigrati dvije predstave.

Za djecu, Akordov dječiji teatar odigraće predstavu „Alisa u zemlji čuda“ u 12 h, dok će Akordov omladinski teatar izvesti potresnu priču o vršnjačkom nasilju „One su htjele nešto sasvim drugo“ u 20 h.
Alisa u zemlji čuda Luis Kerol, za adaptaciju teksta pobrinuli su se Danijela Tomić i Dragan Knežević. Asistent režije je Nikolina Radulović a režiju je „odradio“ Dragan Knežević.
„Jedna od najljepših i najumnijih bajki pretočena na daske koje život znače u izvedbi Akordovog dječijeg teatra. Posvećeno djeci koja su svojom čarolijom oživjela likove iz priče o njihovim vršnjacima. Djeci koja su pokazala kako snovi mogu postati stvarnost ako u njih iskreno vjerujemo“, kazao je Dragan Knežević, direktor Akorda.
U predstavi igraju: Kalina Delibašić, Bojana Miljanić, Itana Papović, Aleksa Eraković, Jakša Vukotić, Matija Andrijašević, Vasilisa Mijušković, Sofija Nikčević, Helena Ćiraković, Jana Delić i Blagoje Karadžić.
Druga predstava koja će biti izvedena u subotu je „One su htjele nešto sasvim drugo“ čiji je tekst napisala Milena Depolo režiju je uradio Dragan Knežević.
„Ova potresna priča otvoreno progovara na „škakljivu” temu maloljetničkog nasilja. Kritički se osvrćući otvoreno govori, ne štedeći ni jedan segment društva koji posredno ili neposredno brine, ili bi trebao da brine, o maloljetničkoj populaciji. Populaciji kojoj u nasljedstvo ostavljamo svoja djela i institucije, kao i navike i mjerila vrijednosti onakvim kakvim ih stvaramo i kakve im primjere dajemo. Ovo je i svojevrstan poziv i apel prema mladim ljudima, ali i prema svim drugim subjektima društva, na bolju i kvalitetniju brigu o mladima, ali u svakom slučaju i povod roditeljima i nastavnicima, koji će gledati predstavu da pokrenu otvoreniji dijalog sa mladim ljudima o sveprisutnom problemu maloljetničkog nasilja“, istakao je Knežević.
U predstavi igraju: Sara Perišić, Andrea Drašković, Helena Jovanović, Ana Badnjar, Marija Perišić, Nikolina Radulović, Vaso Lalićević, Martin Popović, Marinko Jovanović, Itana Pavlović, Milan Eraković, Stefan Mumović, Anđela Đapić i Radomir Krivokapić.