Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori nakon protesta je stabilna, ali ugrožena, ocijenio je u parlamentu ministar pravde, Zoran Pažin.

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljali su juče o bezbjednosnoj situaciji u državi nakon protesta Demokratskog fronta i zaključcima koje je na tu temu, većinom glasova, usvojio Odbor za odbranu i bezbjednost nakon trodnevnog rada.

Predsjedniik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je da je parlament ispunio svoju osnovnu funkciju, i da je ostao mjesto dijaloga i mjesto gdje se na institucionalan način rješavaju složeni sporovi i tenzije. On je kazao da vjeruje da će rasprava o zaključcima doprinijeti smirivanju atmosfere.

„I da protesti koji slijede budu bez sporova, i da demokratija živi u svim oblicima – od protesta, do pune institucionalnosti koje donosi parlament“, poručio je Krivokapić.

Predsjednik Odbora Mevludin Nuhodžić saopštio je zaključke tog skupštinskog tijela koji su usvojeni glasovima poslanika Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke i Pozitivne Crne Gore, dok su protiv bili Snežana Jonica iz Socijalističke narodne partije (SNP) i nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović.

U zaključcima se, između ostalog, ocjenjuje da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna, bez obzira na dešavanja u vezi sa protestima, a postupanja institucija za sprovođenje zakona bila su na nivou i u okviru svojih ovlašćenja.