Sindikat Uprave ,pregovori, povećanje plata

Sindikat Uprave prioritetno će se zalagati za povećanje zarada i rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u javnom sektoru, saopšteno je iz tog sindikata.

Navodi se da je Sindikat na osnovu toga i započeo pregovore sa Vladom u prethodnom sazivu, ali da je pojavom epidemije koronavirusa njihov početak zaustavljen, a da je dodatnu nepovoljnu situaciju u vezi sa tim pregovorima izazvala ekonomska kriza.
„Za već navedene okolnosti Sindikat uprave imao je razumijevanja, kao što će imati za predstojeći period potreban da naša država izađe iz ovog ekonomsko–socijalnog stanja, kako bi sa Vladom otpočeli realizaciju povećanja zarada sa akcentom na zaposlene u grupi D – zaposlenih sa najnižim primanjima, kao i rješavanje stambenih pitanja“, navodi se u saopštenju.
Iz Sindikata su kazali da podržavaju inicijativu sindikata zdravstva i prosvjete u vezi njihovih povećanja zarada i rješavanja stambenih pitanja.
„Sindikat uprave za prioritetan cilj ima nastavak pregovora sa Vladom oko povećanja zarada zaposlenih i rješavanja stambenih pitanja u što skorijem vremenskom periodu, s obzirom na to da se zarade nijesu uvećavale duži niz godina, dok su životni troškovi konstantno rasli“, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da Sindikat u svom programu kao prioritet ima donošenje novog Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i lokalne samouprave.
„Tako da po otpočinjanju pregovora sa Vladom, očekujemo saradnju socijalnih partnera u cilju donošenja kvalitetnog kolektivnog ugovora za već navedenu vrstu djelatnosti“, zaključuje se u saopštenju.
Izvor: MINA