U sklopu aktivnosti vezanih za posjete mjesnim zajednicama, danas su predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović i glavni gradski arhitekta Nebojša Adžić obišli Mjesnu zajednicu Bistrica kako bi se direktno upoznali sa problemima iz oblasti infrastrukture i našli načine za njihovo što skorije rješavanje.

Nakon obilsaka terena, glavni gradski arhitekta Nebojša Adžić, kazao je da su se ovakvi obilasci pokazali kao uspješan model saradnje i rada sa građanima jer smo u prilici da se na licu mjesta upoznamo sa konkretnim problemima i u skladu sa realnim mogućnostima tražimo rješenja.

“Nakon što smo obišli gotovo čitavu teritoriju MZ Bistrica prepoznali smo kao goruće probleme asfaltiranje i uređenje pojedinih ulica, rješavanje septičkih jama, sređivanje rasvjete, eksproprijaciju i legalizaciju zemljišta koja je proces koji iziskuje određeno vrijeme, a sa kojom su građani upoznati. Ove godine, ulica Ratka Vujovića Čoče, ušla je u program uređenja prostora, ubrzo će se krenuti sa izradom projektne dokumentacije i ono što je realno jeste da se u najskorije vrijeme riješi raskrsnica koja ide prema Pivari, gradu, carini i stočnoj pijaci”, kazao je Adžić.

U ime građana ove mjesne zajednice, Mirko Vujačić, se zahvalio na posjeti i izrazio zadovoljstvo što će se uskoro krenuti u rješavanje svih onih problema koje su građani lično pezentovali predsjedniku Opštine zaključivši da je u proteklom periodu na ovom području dosta toga urađeno i da očekuje da će tako biti i ubuduće.