Milutin Simovic

Na inicijativu predstavnika zdravstvenog sindikalnog povjereništva Nikšić, danas je organizovan sastanak sa predsjednikom Opštine, Milutinom Simovićem, kako bi se sagledala mogućnost za izgradnju još jedne zgrade za potrebe zdravstvenih radnika sa teritorije grada, saopšteno je iz Opštine Nikšić.

Predsjednik Opštine je istakao da nikšićka opština sada, kao i u prethodnom periodu razumije potrebu zdravstvenih radnika, za ono što je važno za svakog čovjeka, a to je obezbjeđivanje krova nad glavom i sigurnost doma, i to na realan i prihvatljiv način.
Simović je naglasio da sada postoji i razlog i obaveza više, da se izađe u susret očekivanjima zdravstvenih radnika, a to proističe iz činjenice da zdravstveni radnici Nikšića, već godinu dana biju danonoćnu bitku sa virusom covid-19, i to čine na profesionalan, etičan i ljudski način.
On je kazao da nas to sve dodatno navodi na opredjeljenje da urgentno izađemo u susret očekivanjima zdravstvenih radnika, te je iznio prijedlog lokacije koja bi bila dodijeljena za izgradnju stanova, kao i namjeru lokalne uprave da Sindikalnu zdravstvenu zadrugu oslobodi plaćanja komunalija i pruži tehničku podršku u izradi projektne dokumentacije.
  • Predsjednica Sindikalnog povjereništva Nikšić i Sindikalne organizacije Opšte bolnice Željka Vasiljević, zahvalila se predsjedniku na brzoj reakciji i organizovanju sastanka, kao i ponudi koja im je predočena.
Ona je istakla da su u istom aranžmanu, prije par godina, u Nikšiću napravljene dvije zgrade sa 70 stanova za zaposlene u zdravstvenom sistemu Nikšića, na čemu su neizmjerno zahvalni Opštini Nikšić.
Dogovoreno je da se razgovori i aktivnosti na realizaciji ovog projekta nastave odmah u narednim danima.
Sastanku su prisustvovali i Stana Labudović, predstavnica Sindikata Specijalne bolnice za plućne bolesti Dr Jovan Bulajić Brezovik i Joković Momir, predsjednik Sindikata Doma zdravlja Nikšić .
Izvor: CDM