Glumica Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji je laureat Komedi festa, a priznanje za doprinos filmskoj komediji uručio joj je crnogorski reditelj Ivan Marinović, u čijoj je komediji “Igla ispod praga” slavna glumica još jednom briljirala, prenosi agencija Tanjug.

“Čast mi je da primim ovu nagradu i veoma mi je drago ako sam i ja doprinijela razvoju domaćeg filma”, istakla je glumica.

Naklonost filmske kritike, ali i obožavanje publike Seka Sablić postigla je sjajnim ulogama u kultnim ostvarenjima: “Maratonci trče počasni krug”, , “Rad na određeno vrijeme”, “Tijesna koža”, ali i brojnim pozorišnim predstavama i tv serijama ( “Bolji život”, “Srećni ljudi”, “Ljubav, navika, panika”). U bogatoj karijeri, dugoj više od pola vijeka, ostvarila je do sada preko 160 uloga.

Poznata glumica nije krila oduševljenje što joj je baš reditelj Ivan Marinović uručio priznanje, saopštili su organizatori.

“Ivan je divni mladi reditelj sa kojim sam lijepo sarađivala u njegovom filmu “Igla ispod praga”, gdje sam igrala baku. Uživala sam i u ulozi i u radu sa Ivanom”, istakla je glumica.

Ona je dodala da joj je čast da primi priznanje za doprinos filmskoj komediji i drago ukoliko je i ona doprinijela razvoju domaćeg filma.

“Evo sve vrijeme se preispitujem ko bi još mogao da se nađe na mom mjestu, i zaista je puno sjajnih kolega koji takođe zaslužuju ovakvo priznanje. Posebno mi znači da se dodjela održava u ovom fascinantnom prostoru Jugoslovenske kinoteke”, rekla je Seka Sablić.