„SCENA” i Kulturni Centar „Ćirilo” organizuju likovno – kaligrafsku izložbu na temu „Najljepše ćirilično slovo”

Umjetničko muzičko udruženje. „SCENA” i Kulturni Centar „Ćirilo” organizuju likovno – kaligrafsku izložbu na temu „Najljepše ćirilično slovo” u sklopu aprilskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2022

“Poštovani građani, ovim putem vas pozivamo na likovno kaligrafsku izložbu radova učenika osnovnih, srednjih škola i studenata na temu “Najljepše ćirilično slovo” povodom 528 godina od štampanja prve ćirilične knjige na Balkanu “Oktoih prvoglasnik” u Crnojevića štampariji. Na izložbi će biti predstavljeni odabrani radovi na osnovu konkursa koji je trajao do 01. marta 2022.”, kazali su organizatori.

Najbolji radovi biće nagrađeni diplomama i prigodnim nagradama, a prvo mjesto prema mišljenju stručnog žirija biće nagrađeno tablet računarom.

U saradnji sa JU Nikšićko pozorište izložba je planirana za datum 08. april 2022. godine u foajeu Nikšićkog pozorišta sa početkom u 18 časova.

 

Izložbu finansijski podržali Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić i Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić