U pitanju je najsavremenija željeznica koja bi ukoliko bude realizovana povezala sve krajeve Starog kontinenta. Planirana je gradnja četiri linije, a jedna od njih prolazi i kroz Crnu Goru. Ugledni Bečki institut za međunarodne ekonomske studije je inicirao projekat ultra brzih vozova.

Institut je napravio plan željeznica sa četiri relacije: Dablin-Pariz, Lisabon-Helsinki, Brisel-Valeta i Berlin-Nikozija na kojoj se nalazi i Zapadni Balkan, odnosno i Crna Gora.

Novom željezničkom mrežom, predviđenom programom evropskog oporavka od COVID-a 19, išlo bi se brzinom između 250 i 350 km/h, a mogla bi biti izgrađena u narednoj deceniji, prenosi Blic.

Kroz Crnu Goru bi prolazilo 162 kilometara pruge za čiju izgradnju bi bilo potrebno gotovo 6,6 milijardi eura.

Pored Crne Gore, željeznica bi prolazila i kroz druge zemlje Zapadnog Balkana: Srbiju, Albaniju, Kosovo, Bosnu i Herecegovinu, Sjevernu Makedoniju. Procijenjeno je da bi izgradnja željeznice u svim državama regiona koštala 49 milijardi dolara.

Prosječna brzina bila bi povećana na 250 do 350 km/h, za razliku od trenutnih brzina koje se na pojedinim dionicama kreću znatno ispod 200 km/h. To znači da će putnici od Pariza do Berlina stizati za četiri sata, što bi aviosaobraćaj praktično učinilo zastarjelim i nepotrebnim za većinu unutarevropskih putovanja.

U prijedlogu se navodi da bi tako bila smanjena i emisija CO2, za četiri do pet procenata, a bili bi uvećani i teretni kapaciteti željeznice.

Nova mreža, sa sistemom duplih kolosijeka i velikih brzina, trebalo bi da bude usklađena sa postojećim željezničkim mrežama, a tamo gde je moguće bit će adaptirana već postojeća infrastruktura.

Izvor: Analitika