Sutjeska večeras (20 h) na Farskim Ostrvima igra ključnu utakmicu za prolaz u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Težak zadatak za izabranike Milije Savovića, jer nijesu iskoristili prednost domaćeg terena u prvom meču s Klaksvikom – na ,,DG areni“ bilo je 0:0, a na revanš idu još i oslabljeni. Istina, malo i rasterećeniji, jer nemaju šta izgubiti i o bilo kakvim kalkulacijama ne moraju razmišljati.

Nijesu se „plavo-bijeli“ pokazali u prethodna tri evropska meča i premijerno na domaćoj sceni, ali Savović obećava da će danas biti svježiji i napadački raspoloženiji. Ko zna, možda se dogodi i da im bolje odgovara sjevernoevropska klima nego domaćinu, u što je teško povjerovati.

“Nijesmo iskoristili to što smo bili domaćini prije sedam dana, nijesmo postigli pogodak, ali nijesmo ni u minusu. Dakle, idemo na meč u gostima, gdje ćemo tražiti prolaz. Moramo biti opasniji nego u prvoj utakmici, ako želimo uspjeh. Minulih dana, čini mi se, osvježili smo se, pa i došli do malo bolje fizičke spremnosti, jer vidjelo se da nam je to falilo. U Bijelom Polju smo imali izmiješan tim, jer smo željeli da pojedine igrače i odmorimo, računajući na utakmicu koja nas danas očekuje”, bile su riječi Savovića pred polazak na Farska Ostrva.

Kaže da sad ima mnogo bolji uvid u mogućnosti pojedinih fudbalera koji su pristigli u ljetnjem prelaznom roku, da zna koji mu to igrači mogu donijeti neophodnu hitrinu, da može isporobati i neke sasvim nove taktičke varijante.

Neće večeras za Sutjesku nastupiti Libijci Zakaria i Fahad, pošto su imali problema sa dobijanjem vize, a zbog povrede je van stroja i dalje Filip Knežević. Dakle, značajno oslabljeni će Nikšićani pokušati da nadigraju Klaksvik.

Igraće na vještačkoj podlozi, a ukoliko bi eventualno izborili prolaz u narednu rundu takmičenja njihov protivnik biće Balkani sa Kosova.

Pred revanš meč sa Faranima optimistične poruke šalje i komandant Sutjeskine odbrane Miloš Drinčić.

“Previše smo oprezno ušli u taj prvi meč. Nijesmo znali šta se od njih može očekivati, ali sad nam je slika njihove ekipe jasnija i nema šta da kalkulišemo. Vjerujem da ćemo igrati ofanzivnije, pa i da ćemo rizikovati, ali da će nam to donijeti pobjedu. Svjesni smo šta bi nam to značilo za afirmaciju, samopouzdanje, klupske, pa i naše finansije”, riječi su defanzivca Sutjeske Drinčića.

Izvor: CG fudbal