studenti

Student Biotehničkog fakulteta Saša Roćen izabran je za predsjednika Studentskog parlamenta (SPUCG) za mandatni period od 2020. do 2022. godine.

Iz SPUCG saopšteno je da je u Rektoratu Univerziteta Crne Gore (UCG) u petak održana konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine krovne studentske organizacije, koji će raditi na zaštiti interesa studenata u sljedeće dvije godine.

“Roćen je bio član Skupštine SPUCG u prethodnom mandatu, a bio je i predstavnik studenata u Senatu Univerziteta”, navodi se u saopštenju.

Iz SPUCG kazali su da je na konstitutivnoj sjednici za studenta povjerenika Univerziteta izabran student Fakulteta političkih nauka Aleksandar Šipčić.

Za studenta ombudsmana SPUCG izabrana je studentkinja Prirodno matematičkog fakulteta Milena Šekularac.

“Studentske interese u Senatu UCG, pored Roćena, zastupaće i Šipčić, Nemanja Grabovica, Filip Vujović, Andrej Vukčević, Lidija Jošović i Miloš Roganović”, navodi se u saopštenju.

Iz SPUCG rekli su da će u Upravnom odboru UCG studentski predstavnici biti Danilo Banović, Amar Rastoder i Milena Šekularac.

“Studentski glas u Etičkom odboru UCG biće Bojan Drljević sa Arhitektonskog fakulteta, dok je student Medicinskog fakulteta Stefan Mikić delegiran za predstavnika u Odboru za upravljanje sistemom kvaliteta na UCG”, dodali su iz krovne studentske organizacije.

Navodi se da je Skupština SPUCG za studentskog predstavnika u Savjetu za visoko obrazovanje predložila predstavnika Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Amara Rastodera

“Funkciju generalnog sekretara SPUCG u naredne dvije godine obavljaće predstavnik Pravnog fakulteta Andrej Vukčević”, kazali su iz krovne studentske organizacije.

Izvor: Standard