amscg

 

Na većini puteva u zemlji saobraćaj je  umjerenog, tokom dana pojačanog intenziteta..U zonama gdje su kolovozi mokri savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Na mjestima izvođenja radova obavezno je poštovanje postavljene signalizacije.

Zbog predstojećeg vjerskog praznika, 21. jula se očekuje pojačan intezitet saobraćaja na magistralnom putu Rožaje – Špiljani i na magistralnom putu Pljevlja- Metaljka neće biti totalnih obustava saobraćaja. Saobraćaj se odvija uz minimalne obustave.

Od 15. 07. 2021. do 01. 09. 2021. godine , privremeno se zabranjuje  saobraćaj  teretnih motornih vozila  čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona svakim danom od 17h – 22h  na sljedećim djelovima magistralnih puteva :

  1. M-2 Podgorica – Sotonići – Petrovac
  2. M-2 i M-2.4 GP Debeli Brijeg –Herceg Novi-Kotor-Tivat-Budva-Bar-GPSukobin
  3. M-2.3 Podgorica-Cetinje-Budva

Ova zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu,  specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako  kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Na regionalnom putu Cetinje-Čevo  zbog radova na izgradnji magistralnog puta Cetinje-Nikšić doći će do obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09h do 11h i od 13h do 15h,  a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Do 25. 07. 2021. godine  zbog izvođenja asfalterskih radova na regionalnom putu Berane-Kolašin u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica na snazi je potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10 sati  do 16 sati.

Na magistralnom putu M-6 dionica Mihailovica-Pljevlja u toku su radovi, a saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom na mjestu izvođenja radova.

Na magistralnom putu M-3  Danilovgrad-Podgorica u toku je rekonstrukcija puta zbog čega se saobraćaj obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestima izvođenja radova, a mogući su kraći zastoji , ne duži od 15 minuta.

Od 01. 07. 2021. do 01. 08. 2021. godine zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-4 Podgorica-Tuzi zatvorena je jedna saobraćajna traka bulevara  prema Tuzima.

Od 01. 07. 2021. do 01. 08. 2021. godine, zbog investicionog presvlačenja kolovoza na magistralnog puta M-3 dionica Šćepan Polje-Danilovgrad, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Od 18. 07. 2021. do 23. 07. 2021. godine, zbog izvođenja asfalterskih radova u okviru investicionog održavanja kolovoza na magistralnom putu M-2 dionica Podgorica-Ribarevina odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova u terminu od 07h do 19h.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju, a naročito vozače, da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvođenja radova. Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

Obavještavaju se učesnici u saobraćaju da je ukinuta putarina na dionici puta Meljine-Petijevići.