Saobraćaj se na putevima u zemlji obavlja po suvim kolovozima. Ujutru vidljivost mjestimično smanjena po kotlinama zbog magle. Moguća je pojava sitnijih odrona. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putevima na kojima su radovi u toku neophodna je dodatna pažnja.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice magistralnog puta M-2 Podgorica-Kolašin i skretanja za Mateševo došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj se odvija uz semaforsku signalizaciju.

Na magistralnom putu M-4 Lipci-Grahovo u mjestu Krivošije donje u periodu od 15.09.2015. godine do 25.12.2015. godine doći će do promjene režima saobraćaja sa tri na dvije kolovozne trake kao i obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 10 minuta u terminu od 10.00-11.00 i do 15.00-16.00 sati zbog radova na kavanju kosine.

U mjestu Slijepač most na putu Mojkovac-Bijelo Polje saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično uz semaforsku signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na mag. putu Šćepan polje-Plužine lokalitet Plužine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnom putu Mojkovac-Djurdjevića tara u mjestu Dobrilovina postavljena je saobraćajna signalizacija.

Zbog rekonstrukcije mosta u Virpazaru promijenjen je  režim saobraćaja na regionalnom putu R-16 kroz Virpazar, a odobrava se i postavljanje privremene saobraćajne signalizacije na mag. putu M-2 dionica Petrovac-Virpazar. Pješaci i putnička vozila mogu koristiti postavljeni montažni pontonski most kroz Virpazar, a vozila ukupne mase do 7 tona alternativni  lokalni put Boljevići, Limljani, Gluhi do i Novo naselje.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na mag. putu dionica Ribarevine-Barski most lokalitet Rakonje odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na mag. putu Podgorica-Ribarevine lokalitet Mojkovac odobrava se promjena saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta na putevima van gradskih sredina.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je gradjanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.