Saobraćaj se odvija po suvim kolovozima na većini puteva u zemlji. U planinskim predjelima u jutarnjim i večernjim satima moguća je poledica, kao i pojava sitnijih odrona. Po kotlinama magla smanjuje vidljivost mjestimično u sjevernim predjelima pa se stoga vozačima savjetuje da poštuju pravila saobraćaja i da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu.

Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila do 31. marta, saopšteno je iz Auto – moto saveza.
Na putevima na kojima su u toku radovi izmijenjen je režim vožnje pa su neophodni dodatna pažnja i strpljenje.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica – Cetinje do devetog aprila zatvoren je za saobraćaj za sve vrste vozila zbog radova na tunelu Mekavac. Saobraćaj za putnička vozila, kombi vozila, kamione nosivosti do 7.5 tona i autobuse do 35 sjedišta će se obavljati lokalnim putem u dužini od 3.5 kilometara naizmjenično i biće regulisan semaforskom signalizacijom. Teška teretna vozila, kamioni preko 7.5 tona i autobusi preko 35 sjedišta mogu koristiti alternativne putne pravce.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica – Cetinje na lokalitetu Kruševo Ždrijelo – kružni tok Cetinje zbog rekonstrukcije puta totalne obustave saobraćaja za sve kategorije vozila su od 08:50 do 10:50 i od 13:50 do 15:20 časova. Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje – Budva, dionica Brajići-Lapčići odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09:10 do 11:10 i od 14:10 do 15:40 časova. Mimo ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.
Do 28. februara zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.3 dionica Cetinje -Budva lokalitet kružni tok Cetinje – treća traka “obzovica”, odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja u terminima od 08:50 do 10:50 i od 13:50 do 15:20 časova. Van ovih termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično i regulisan je semaforskom signalizacijom.

Do završetka radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2.3 Cetinje – Budva, dionica Košljun – zavala, doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 09:30 do 11:10 i od 14:30 do 15:40 časova.
Zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta Moračica auto puta Bar – Boljare na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo do 30. aprila odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju od 30 minuta u periodu od osam do deset i od 12 do 14 časova.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje – Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a obustave saobraćaja za sve vrste vozila, izuzev nedjeljom su u terminima od osam do deset i od 14 do 16 sati.
Na magistralnom putu M-18 Danilovgrad – Podgorica do 31. marta će zbog obavljanja geotehničkih istraživanja na mjestima izvođenja radova saobraćaj će se obavljati naizmjenično.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.
Saobraćaj je na putevima van gradskih sredina umjerenog intenziteta.