mladi niksica

Ovog jutra vozače očekuju pretežno suvi kolovozi, a mjestimično po kotlinama magla smanjuje vidljivost. Zbog sitnih odrona na putu savjetuje se oprezna vožnja i obavezno poštovanje pravila saobraćaja.

Na dionicama na kojima su radovi u toku, izmijenjen je režim vožnje.
Na magistralnom putu Podgorica – Kolašin, u mjestu Mioska, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom. Do potpunog uklanjanja stijena, saobraćaj će regulisati semaforska signalizacija.

Na magistralnom putu M-2.3 Cetinje – Budva zbog rekonstrukcije puta od 14. novembra do 25. decembra 2016. godine na dionici Brajići – Lapčići dolaziće do obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od devet do 11 sati i od 14h do 15.30h.

Na istom putnom pravcu na dionici Ugnji – treća traka Obzovića totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila će biti u terminima od devet do 11 časova i od 14 do 15.30 časova u period od 14. novembra do 30. novebra 2016. godine. Van ovih termina saobraćaj se na mjestima izvođenja radova obavlja jednom trakom naizmjenično.

Na regionalnom putu R-10 Crkvice – Vrulja u period do prvog decembra 2016. godine zbog minerskih radova saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminima od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati.
Do 29. decembra 2016. godine na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje – Njeguši zbog minerskih radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a prekidi saobraćaja za sve vrste vozila, izuzev nedjeljom, su u vremenu od osam do 10 i od 14 do 16 sati.

Do 31. decembra 2016. godine zbog izvođenja minerskih radova na stopi mosta Moračica, auto put Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvac – Mataševo, doći će do obustave saobraćaja u trajanju ne dužem od trideset minuta u terminu od osam do 10 i od 12 do 14 časova.

Na magistralnom putu M-2.3 Podgorica – Cetinje, lokalitet tunel Mekavac obavljaju se radovi na rekonstrukciji zbog čega dolazi do promjene režima saobraća sa dvosmjernog na jednosmjerni u vremenu od sedam do 17 sati na mjestu izvođenja radova.
Do 20. decembra 2016. godine, zbog izgradnje pješačke staze uz magistralni put M-2 dionica Risan – Peras, promijeniće se režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Privremeno se do 29. decembra 2016. godine zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-12 dionica Petrovići – Vraćenovići – Deleuša mijenja režim saobraća sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjetu izvođenja radova.

Od 21. novembra do 29. decembra u intervalu od osam do 17 časova na magistralnom putu M-18 dionica Šćepan polje – Plužine, zbog obavljanja istražnih radova u tunelima, odobrava se promjena režima saobraća sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.